Michiel (Senior Mechanical Engineer): “Mooiste bedrijf waar ik ooit voor heb gewerkt!”

Simone Klepper-van der Gaag 12-9-2018 13:25
Categorieën: Nieuws

In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere BK Professional voor. Ditmaal Michiel Brouwer uit Baarn. Michiel (46) werkt als Senior Mechanical Engineer via Neitraco Engineering bij ASML. ASML is een Nederlands hightechbedrijf en de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie die worden gebruikt bij het maken van diverse chips.

Als scholier vond Michiel het nog best lastig. Welke kant zou hij op gaan? Het belangrijkste was dat hij een studie koos die aansloot bij zijn creativiteit. Hij koos voor de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool van Arnhem. Tijdens zijn opleiding ging hij aan de slag als freelancer voor een ontwerpbureau. Nu ruim vijftien jaar verder heeft Michiel een berg aan ervaring op het gebied van engineering. Michiel heeft veel ontwerpen gemaakt van machines, systemen, productlijnen en hij heeft diverse projecten aangestuurd.

Gelijk een concrete vacature beschikbaar
Michiel ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en in maart plaatste Michiel zijn cv op een vacaturebank. ‘Ik heb meerdere telefoontjes gehad en die week ben ik bij vijf recruitmentbureaus op gesprek geweest. Zo had ik ook diezelfde dag contact met Mike van der Toorn (Adviseur BK Professionals)’. Ter voorbereiding op het gesprek had Mike een concrete vacature beschikbaar. Deze vacature sprak Michiel gelijk aan. Een week later zat hij samen met Mike op sollicitatiegesprek bij Neitraco Engineering. ‘Dit was een prettig gesprek en ik had gelijk een goed gevoel bij het bedrijf’.

Goede samenwerking Neitraco Engineering
Sinds dit jaar werken wij samen met Neitraco Engineering op het gebied van recruitment van theoretisch opgeleid personeel. Jan Julius (Sales Manager): ‘Door de krapte die op de arbeidsmarkt is ontstaan zijn wij op zoek gegaan naar een partner die ons kan voorzien van de juiste kandidaten. Wij zijn met BK Professionals in contact gekomen en hebben een aantal aanvragen bij hen uitgezet en na een inventarisatie zijn er een aantal kandidaten voorgesteld. Na het voeren van kennismakinggesprekken met de door hen geselecteerde kandidaten hebben wij tot op heden een drietal kandidaten aan ons team kunnen toevoegen’.

‘BK Professional zorgt voor professionele en vooral gemotiveerde kandidaten die daarbij ook nog eens erg flexibel zijn. De begeleiding van de kandidaten is ook prima, ze voeren met regelmaat werkplekgesprekken. Na een bepaalde periode vind er ook een persoonlijke evaluatie plaats om het gehele proces door te nemen en verbeteringen aan te brengen daar waar nodig om de samenwerking te optimaliseren. Hierbij wordt ook veel aandacht gegeven aan de beleving van de kandidaat en hoe hij/zij het proces ervaart. De contactmomenten ervaren wij als prettig en zijn niet overdreven en bij antwoorden op onze vragen kijken we vrijwel direct welke zaken bijdragen aan een prettige werkrelatie.’ Na het gesprek bij Neitraco Engineering werd Michiel al snel geïnformeerd dat er concrete mogelijkheden waren.

Ik heb mijn eigen buddy waar ik terecht kan voor vragen
‘Recruitmentbureaus zonder een concrete vacature bedankte ik vriendelijk, op een gegeven moment moet je door de vele telefoontjes selectief zijn. Ik was zeer enthousiast toen ik hoorde van Mike dat ik via Neitraco aan de slag mocht bij ASML. Dit bedrijf is toch wel Nederlands trots op het gebied van hightech’. In Nederland werken circa 8.000 medewerkers voor ASML. Het is een grote organisatie met veel afdelingen met diverse expertises. ‘Ik heb dan ook mijn eigen buddy waar ik terecht kan voor vragen. Alles is goed geregeld door beide partijen’. Michiel werkt op verschillende projectlocaties en werkt met projectteams bestaande uit vakbekwame specialisten aan het optimaliseren van machines en het verhelpen van issues.

Ik heb het enorm naar mijn zin
‘Mijn contact met BK Professionals ervaar ik als prettig. Vorige week kwam Mike langs voor een evaluatiegesprek en een zomerattentie. De onderlinge communicatie verloopt soepel en ik ervaar een juiste betrokkenheid’. Michiel heeft het enorm naar zijn zin binnen ASML en hij wil graag de komende jaren met veel plezier aan de slag voor dit bedrijf.

Van zijn hobby zijn werk maken
Hij heeft ambities om op de lange termijn collega’s te begeleiden, grotere projecten aan te pakken en teams aan te sturen. Daarnaast geeft Michiel aan: ‘Misschien dat ik ooit voor mijzelf wil beginnen, maar dat is iets voor een later stadium!’ In zijn vrije tijd bouwt Michiel namelijk luidsprekers. Na volle tevredenheid over het ontwerp zet hij zelf de luidsprekers in elkaar. Mogelijk dat hij van deze hobby ook zijn werk kan maken!

Wat is jouw ambitie?
Bij BK Professionals kijken wij niet alleen naar je cv, maar wij kijken juist naar jou als persoon. Wat zijn jouw ambities en hoe gaan wij samen aan de slag om hier vorm aan te geven. Wil je sparren over jouw ambitie? Neem contact op met Simone Klepper-van der Gaag via 088 321 25 20 of stuur een e-mail naar simone@bkprofessionals.nl.

Wil je meer te weten komen over onze vacatures?
Bekijk ons aanbod en bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen (bellen, mailen, chatten of via Whatsapp).

blog_image:article_bkprof_15367517595b98f88f0358d.png:end_blog_image