Cees (Uitvoerder): “Ik ben de dirigent op de bouwlocatie”

Simone Klepper-van der Gaag 10-5-2017 16:02
Categorieën: Nieuws

In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere BK Professional voor. Ditmaal Cees Oellers uit Lisserbroek. Cees (60) werkt als Uitvoerder bij Bouwbedrijf Huib Bakker Bouw in Heemstede. Zij zijn één van de partners van BK Professionals waarmee al geruime tijd prettig wordt samenwerkt. Momenteel is Cees aan de slag met de bouw van een hotel aan de Zijlsingel in Haarlem.

Van jongs af aan heeft Cees veel affiniteit gehad met de bouw. Van knutselen en tussen de blokken is Cees uitgegroeid naar een uitvoerder met jarenlange ervaring. Hij heeft zelfs zijn eigen huis in Lisserbroek gebouwd. ‘Ik ben iemand die graag de handen uit de mouwen steekt’.

Werken aan monumentale panden en nieuwbouwprojecten in de miljoenen
Begonnen aan de MTS is Cees vervolgens aan de slag gegaan als werkvoorbereider bij diverse bouwbedrijven. Niet alleen binnenslands maar ook in bijvoorbeeld Curaçao heeft Cees gewerkt als Hoofduitvoerder aan uiteenlopende projecten. ‘Wij hebben gewerkt aan een woning van 200 jaar oud, waarbij wij muurtekeningen van vele jaren geleden tegen kwamen. Maar ook aan nieuwbouwprojecten met opdrachtsommen van in de miljoenen’.

De juiste (persoonlijke) klik
Door de jarenlange ervaring in de bouw viel Cees op bij BK Professionals. ‘Ik werd gebeld door jullie kantoor met de uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en al vrij snel hadden wij een klik. Wat ik vooral waardeerde was de persoonlijke benadering en interesse naar mijn ambities. Nu ik aan het werk ben hebben we nog steeds goed contact. Het gaat vaak niet alleen over de werkzaamheden maar ook over privé. Dirk Jan en ik hebben namelijk allebei een passie voor klassieke auto’s en motoren!’

Repeteren is hier niet bij, het moet in één keer goed
Of Cees het naar zijn zin heeft? Dat hoef je eigenlijk niet te vragen. Je ziet zo al dat hij met trots rondloopt op de bouwwerkplaats. ‘Ik ben de dirigent op de bouwlocatie, alleen is repeteren hier niet bij want het moet in één keer goed. Nu wij bezig zijn met de bouw van een hotel en appartementencomplex in het hartje van Haarlem moeten wij rekening houden met veel aspecten en stakeholders. Je wilt zo min mogelijk overlast voor omwonenden en je moet ervoor zorgen dat alle materialen aankomen zonder verkeersverstopping.

Rondtoeren op mijn Harley
De komende jaren hoop ik aan meer van deze mooie bouw- en logistieke projecten te werken. Binnenkort ga ik ook een coachende rol vervullen en stagiairs begeleiden. ‘Zo kan ik mijn ervaring overdragen aan studenten en starters’. Daarnaast wil ik meer genieten van mijn gebouwde woning en rondtoeren door Engeland op mijn Harley uit 1955.

blog_image:article_bkprof_150831973759e721f9aa2b8.png:end_blog_image