Onze oud-stagiair Jur Hoekstra (Talentcoördinator) blikt terug op stage.

Simone Klepper-van der Gaag 27-7-2017 13:11
Categorieën: Nieuws

Bij BK Professionals werken niet alleen professionals in de techniek, maar ook young professionals die graag werkervaring willen opdoen tijdens een stage bij ons op kantoor.

Onze oud-stagiair Jur Hoekstra heeft in de periode van februari tot en met eind juni 2017 stagegelopen bij ons op de afdeling. Momenteel volgt Jur de studie Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn opleiding bestaat voornamelijk uit management, economie en recht en voor zijn studie ging hij op zoek naar een meeloopstage voor vijf maanden.

Persoonlijk contact & snel schakelen
Via indeed kwam Jur op onze website terecht en daar las hij de stage vacature. ‘Twee dagen na het gesprek kreeg ik een telefoontje met de vraag of ik hier stage wilde gaan lopen. Het contact was snel, persoonlijk en duidelijk. Tijdens ons kennismakingsgesprek werd de tijd genomen om mij te leren kennen als persoon en werd de stage inhoudelijk besproken’. Daarnaast werd er gekeken of ik binnen de bedrijfscultuur en het team paste’.

Ik voelde mij snel op mijn plek
‘Ik heb gekozen voor deze stage door het persoonlijk contact, de werkzaamheden die werden geboden en de aansluiting met de opdracht van school die ik tijdens mijn stageperiode heb uitgevoerd. In de eerste maand kwam er veel informatie op mij af. Ik kreeg veel uitleg en daarna mocht ik zelfstandig aan de slag. In het begin moest ik wennen maar al snel maakte ik de werkzaamheden eigen. Ik werd gelijk gezien als vaste werknemer en niet als stagiaire. Ik kon daardoor makkelijk schakelen, hulp vragen en ik voelde mij snel op mijn plek.’

Mijn functie was geen stagiair maar Talentcoördinator
Jur heeft tijdens zijn stageperiode een verslag uitgewerkt voor school en een advies opgesteld voor BK Professionals. ‘Tijdens mijn stage was ik verantwoordelijk voor de stagebemiddeling van BK. Hierbij had ik contact met bedrijven voor vacatures, stelde ik vacatures op, had ik contact met studenten en zocht ik daarnaast kandidaten voor de overige consultants. Deze stagebemiddeling is pas sinds een jaar opgestart en daarom was het goed om te kijken hoe je continu het proces kan optimaliseren om meer studenten te verbinden met opdrachtgevers. Ik ben enthousiast over deze vorm van dienst verlenen, je helpt studenten met de start van hun ontwikkeling van hun carrière en je helpt de opdrachtgevers aan jonge inspirerende talenten. Mijn functie was dan ook geen stagiair, maar talentcoördinator’.

Mee met bedrijfsbezoeken!
Binnen BK Professionals vinden wij het belangrijk dat naast dat de student veel leert, ook zich kan ontwikkelen op basis van de opgedane werkervaring en zich kan ontplooien tijdens de samenwerking met diverse teamleden. Jur heeft met veel plezier stagegelopen en geeft als tip mee voor de volgende stagiair: ‘Ga mee met bedrijfsbezoeken en intakegesprekken wanneer je de kans hebt, je leert hier onwijs veel van’.

Ben jij momenteel op zoek naar een stageplek?
Wij bieden binnen BK Professionals stageplekken voor studenten die een opleiding volgen op het gebied van Marketing, HRM of Bedrijfskunde. Bekijk hier onze stage vacature!

Op zoek naar een stageplek binnen de techniek?
Solliciteer op de stage vacatures op onze website en misschien loop jij wel stage bij één van onze opdrachtgevers.

blog_image:article_bkprof_150831956859e721505040b.png:end_blog_image