Raymond (Uitvoerder): “Bouwen van niets naar een duurzaam complex”

Simone van der Gaag 5-7-2017 14:27
Categorieën: Nieuws

In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere BK Professional voor. Ditmaal Raymond Laats uit Spijkenisse. Raymond (43) werkt als Uitvoerder op ZZP-basis bij Bouwbedrijf Schouten in Leidschendam. Zij ontwikkelen, bouwen en renoveren woningen, duurzame complexe en sociale gebouwen.

Toen zijn broer de gereedschapskist liet zien werd de interesse voor bouw bij Raymond aangewakkerd. Tijdens zijn opleiding liep hij vervolgens stage bij een bouwbedrijf en toen wist Raymond het zeker: ‘Ik ga aan de slag in de bouw’. Na het afronden van zijn opleiding heeft Raymond bij diverse bedrijven als Uitvoerder gewerkt. Toen de crisis zijn intrede deed besloot Raymond zelfstandig ondernemer te worden. ‘Ik wilde zelf mijn projecten kiezen en meer uitdaging!’

Werken aan duurzame panden en rekening houden met omgeving
Met veel enthousiasme heeft Raymond op ZZP-basis voor aannemers gewerkt. ‘Het project De Torenvalk in Laren was mijn paradepaardje, luxe villa’s waar met veel partijen rekening gehouden moest worden. Ook heb ik gewerkt aan de verbouwing van de Koninklijke academie van beeldende kunst waar wij de bouw kort stil moesten leggen bij stilte momenten tijdens examens. Ik vind het belangrijk dat de opdrachtgever tevreden is en ik doe altijd mijn uiterste best om met deze factoren rekening te houden’.

Opzoek naar een nieuw project voor een nieuwe opdrachtgever
Toen de projecten terugliepen ben ik op zoek gegaan naar nieuwe opdrachten. Ik heb van mijn vader ingegoten gekregen dat als je het niet naar je zin hebt je iets nieuws moet gaan zoeken. Ik ging daarom googelen en ik kwam na vijf minuten in contact met een adviseur van BK Professionals.
De ambities en de uitgebreide werkervaring van Raymond kwamen tot uiting in een kennismakingsgesprek. Raymond werd voorgesteld bij Schouten Bouw en beide partijen waren enthousiast. ‘Er was gelijk een klik en ik kreeg een goede indruk van de diverse projecten waar zij mee bezig waren’. Na het kennismakingsgesprek mocht Raymond aan de slag als Uitvoerder op een project in Pijnacker.

Contact verliep soepel en duidelijke communicatie
‘Ik heb goed contact met BK Professionals, ze geven een goed beeld van de nieuwe functie en de communicatie verloopt soepel. Ze schakelen snel en zorgen voor de juiste informatie. Het enige waar de adviseur van BK Professionals en ik niet op één lijn lagen was voetbal, ik ben fanatiek Feyenoord fan’.

Kwaliteit staat voorop
Op dit moment is Raymond één van de Uitvoerders op een grootschalig project waarbij 43 woningen gerealiseerd worden. ‘Mijn focus ligt met name op de kwaliteit. Ik vind het belangrijk dat de ontwerpen zodanig gebouwd worden dat alle partijen tevreden zijn. Zelf ben ik misschien wel een workaholic maar ik vind dat het totaalplaatje goed moet zijn’. Op dit moment heb ik het reuze naar mijn zin en ik hoop de komende jaren aan meer mooie projecten van Schouten mee te werken’.

blog_image:article_bkprof_1499259058595ce0b225839.JPG:end_blog_image