Rebecca Breet (Werkvoorbereider): ‘Durf de stap te nemen en ga weer aan de slag in de bouw!’

Simone Klepper-van der Gaag 7-2-2018 11:06
Categorieën: Nieuws

In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere BK Professional voor. Ditmaal Rebecca Breet uit Hoofddorp. Rebecca (30) werkt als Werkvoorbereider bij de Scholtz Groep in IJmuiden. Scholtz is een gerenommeerd familiebedrijf met als corebusiness ontwikkeling, bouw en onderhoud.

Rebecca kon van jongs af aan al goed tekenen en daarnaast wilde zij graag voor andere mensen zorg uit handen nemen. Deze passie leidde haar naar een opleiding waarbij zij koos voor het vakkenpakket Natuur & Gezondheid. Daaruit kwam naar voren dat ze graag voor iemand anders producten wilde bouwen. Daarom besloot Rebecca om vervolgens de studie Bouwkunde te volgen.

Nieuwe kansen door de crisis
Na het succesvol afronden van haar studie mocht ze aan de slag als Assistent Werkvoorbereider bij een grote aannemer in Hoofddorp. Na een jaar met plezier daar gewerkt te hebben, kreeg Rebecca te maken met de crisis die zich in die tijd in de bouw afspeelde. Hierdoor moest zij op zoek naar een nieuwe baan en lag haar toekomst open. Rebecca wilde zichzelf beter leren kennen en is vervolgens, buiten haar comfortzone, naar Denemarken verhuisd. In Kopenhagen heeft zij verschillende banen gehad en vooral veel mensenkennis opgedaan. Vanuit daar is ze doorgereisd naar Amerika waar zij ook nog een half jaar heeft rondgetrokken. Met een berg aan ervaring op zak besloot zij weer terug te gaan naar het vertrouwde Nederland.

Zelfvertrouwen en externe view
Rebecca wilde weer aan de slag in de werkvoorbereiding en per toeval belde BK Professionals haar op. In een kennismakingsgesprek is zij in contact gekomen met Tom (Commercieel Adviseur bij BK Professionals). ‘Eigenlijk belde hij op het juiste moment. Ik ben door meerdere recruiters gebeld en ik besloot om kennis te maken met Tom omdat hij oprecht geïnteresseerd was en met mij mee wilde denken’. Na het kennismakingsgesprek werd ik al vrij vlot gebeld dat er twee opties waren aan bedrijven die bij mij als persoon goed zouden kunnen aansluiten. Samen met Tom had ik mijn sollicitatiegesprek bij Scholtz. Tom gaf mij zelfvertrouwen en zorgde voor de externe view tijdens het gesprek, waardoor ik geen vragen vergat die ik wilde weten.’

De verwachting die werd gecreëerd is ook gerealiseerd
Rebecca voelt zich thuis bij het familiebedrijf en ze kan het goed vinden met haar collega’s. Momenteel werkt zij aan het realiseren van een uitbouw voor een kantoorpand in IJmuiden. Het geraamte op basis van het werk van Rebecca staat al in de loods bij Scholtz klaar. ‘Dat is het mooie aan het vak, op basis van jouw werk worden projecten gerealiseerd. Ik vind het uniek dat de verwachting die werd gecreëerd door BK Professionals ook daadwerkelijk is gerealiseerd. De baan past precies bij mij en ik hoop hier nog lang te mogen werken’.

De bouw is uitdagend, geen project is hetzelfde
De komende jaren wil Rebecca graag in de werkvoorbereiding blijven werken. ‘De bouw is altijd uitdagend, geen project is hetzelfde. Je moet blijven ontwikkelen en hopelijk kan ik de komende jaren doorgroeien. Wat ik ook nog wil meegeven aan iedereen in de bouw, ook als je een tijdje eruit bent geweest, durf de stap te nemen en ga weer aan de slag in de bouw!’

Werkvoorbereider Rebecca over haar ervaringen bij Scholtz - Review over een technische functie bij een opdrachtgever