Mathijs Kartawidjaja (Bouwkundig Modelleur): ‘Over 10 jaar hoop ik hier nog te zitten’.

Simone Klepper-van der Gaag 21-11-2017 13:13
Categorieën: Nieuws

In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere BK Professional voor. Ditmaal Mathijs Kartawidjaja uit Amsterdam. Mathijs (29) werkt als Bouwkundig Modelleur bij Smits Bouwbedrijf in Beverwijk.

 

In zijn jeugd was Mathijs vaak aan het tekenen en bij zijn buurman die architect was ging hij vaak langs om modellen te bekijken. Door deze interesse had Mathijs besloten om de opleiding Bouwkunde te volgen met als specialisatie Bouwtechniek. Tijdens deze studie zag hij dat studenten met 3D-modelleringen een stapje voor hadden op de rest van zijn klas.


Tijdens zijn afstudeeropdracht heeft hij daarom diverse modellen gemaakt en de bijbehorende bouweisen daarin in acht genomen. Na het afronden van zijn studie heeft hij verschillende functies gehad, maar hij wilde doorgroeien en toen besloot Mathijs dat hij klaar was voor een nieuwe uitdaging.

 

Vergroten van kansen door breder netwerk

Mathijs plaatste zijn cv online want hij wilde graag in contact komen met een recruiter. ‘Je vergroot via een detacheringsbureau zo je kansen, want zij hebben een breder netwerk’. Na een halve dag haalde hij zijn cv er weer snel vanaf. Hij werd veel gebeld en diverse recruitmentsbureaus wilden voor hem aan de slag gaan. ‘Mijn keuze viel op BK Professionals omdat ik het gevoel kreeg dat zij echt voor mij op zoek gingen. Bij andere detacheringsbureaus werd ik als het ware gestuurd op functies zonder naar mijn mening te vragen en te kijken of deze vacatures daadwerkelijk zouden aansluiten bij mij als persoon’. 

Mathijs kwam vervolgens bij BK Professionals op kennismakingsgesprek. Er waren twee concrete vacatures die bij hem paste.

 

Zij keken echt naar mij als persoon

Zijn eerste gesprek was bij een goede relatie van BK Professionals, Smits Bouwbedrijf. Via BK Professionals werken op dit moment nog vijf medewerkers op diverse afdelingen binnen het bedrijf. Daarnaast werken er ook nog oud-medewerkers die vast in dienst zijn gegaan. ‘Ik heb meerdere sollicitatiegesprekken gehad, maar ik heb gekozen voor Smits omdat zij vooruitstrevend zijn op het gebied van modellering en zij mij de juiste begeleiding aanboden voor het werken aan mijn eigen projecten. Ik werd via BK Professionals goed geadviseerd, zij keken echt naar mij als persoon en welk bedrijf goed bij mij aansluit’.

 

 Ik hoop hier over 10 jaar nog te zitten

‘Ik werk nu aan een project in Den Haag waar een woontoren wordt gebouwd met 24 verdiepingen. Voor alle wanden in het pand maak ik een wandendraaiboek waarin alle belangrijke punten worden meegenomen, zoals sparingen e.d. Ik heb het heel erg naar mijn zin, ik werk in een leuk en enthousiast team en ik werk mee aan vooruitstrevende projecten. Kortom ik hoop hier over tien jaar nog te zitten met een berg aan ervaring’.

blog_image:article_bkprof_15178345655a7851457fccd.png:end_blog_image