Nicolai Hak (Bedrijfsleider): “Ondernemen in een onderneming!”

Simone Klepper-van der Gaag 11-10-2017 12:37
Categorieën: Nieuws

Nicolai (Bedrijfsleider): “Ondernemer in een onderneming”

In de vaste rubriek ‘De Werknemer’ stellen wij telkens een andere BK Professional voor. Ditmaal Nicolai Hak uit Slootdorp. Nicolai (31) werkt als Bedrijfsleider bij Ooijevaar | Bevlogen bouwers. Nicolai is nu ook met veel enthousiasme een Bevlogen Bouwer en deelt graag zijn ervaring!

Tijdens zijn eerste baan als Timmerman, ontstond bij Nicolai zijn passie voor bouwen. Hij ging vervolgens aan de slag als Uitvoerder en toen ontdekte Nicolai dat hij zichzelf meer wilde ontwikkelen. Hij besloot de opleiding Bouwmanagement en Vastgoed te volgen. Tijdens zijn stages heeft Nicolai op veel vlakken ervaring opgedaan. Met zijn diploma op zak begon hij als Technisch Manager bij een vastgoedontwikkelaar. Na veel projecten volbracht te hebben wilde hij een nieuwe stap maken en toen kwam Nicolai met BK Professionals in contact.

Get a job done!
Een groot verantwoordelijkheidsgevoel kenmerkt Nicolai zeker. “Ik werk onder het motto: ‘Get a job done’. Ik ga er 100% voor en ik probeer een project zo goed mogelijk te realiseren. Zelf weet ik van mijzelf dat dit soms veel energie vergt en ik vind tijd voor mijn gezin ook heel belangrijk. Daarom heb ik bewust de keuze gemaakt om verder te zoeken naar een baan waarbij ik dit goed kan combineren.”

Oprechte interesse en meerdere opties die bij mij paste
Zodoende zette Nicolai zijn cv via een vacaturebank online. Binnen een uur kreeg Nicolai zijn eerste telefoontje via een recruitmentbedrijf. “Dit bedrijf had geen concrete vacatures, dus deze heb ik bedankt. Na twee dagen kwam ik in contact met Tim Houtenbos (Adviseur BK Professionals). Hij toonde oprecht interesse en had meerdere opties die bij mij paste. Zelf had ik nog geen ervaring met detachering en ik wist eigenlijk niet wat ik precies moest verwachten.”

Het voelde niet als een sollicitatiegesprek, maar als een netwerkgesprek
Nicolai werd uitgenodigd bij het hoofdkantoor in IJmuiden. “Het voelde niet als een sollicitatiegesprek, maar een netwerkgesprek. Het gesprek was open mindend en wij keken naar wat wij elkaar konden bieden. Wij hadden een klik en kwamen er al snel uit dat de functie Bedrijfsleider bij Ooijevaar goed bij mij aansloot.”

Tim is vervolgens aan de slag gegaan en heeft een profiel over Nicolai geschreven. “Dat heeft hij kundig gedaan! Wel heb ik nog mijn twijfel uitgesproken of de functie, gezien mijn leeftijd, niet te hoog was gegrepen. Maar Tim gaf mij een boost zelfvertrouwen om volledig voor de baan te gaan. Tim is met mij meegegaan naar het sollicitatiegesprek, het gesprek verliep goed en na het gesprek was al vrij snel duidelijk dat ik mocht starten.”

Ondernemen in een onderneming
Nicolai is nu met name bezig met people management. Naast het aansturen van de medewerkers is hij nu druk op zoek met het vinden van nieuwe opdrachtgevers en begeleiden van diverse projecten. “Ik werk met veel enthousiasme en ik vind het belangrijk om iedereen te enthousiasmeren om voor 100% met veel plezier aan de slag te gaan. ‘Zo ben je aan het ondernemen in een onderneming. Daarnaast wil ik ook een goede indruk geven van mijzelf, ik ben tenminste nu ook een BK’er.”

blog_image:article_bkprof_15178344635a7850df76025.png:end_blog_image